Korszerű energiafelhasználás

A korszerű energiafelhasználás közügy

A mai növekvő energia igénye, energiatakarékosságra is inti az emberiséget, hiszen az energia előállítása nagy megterhelést jelent a környezetünkre. A tudatos energiafelhasználás nem a komfortról történő lemondást, hanem az ésszerű felhasználását jelenti. Az energia takarékosabb felhasználásával, kevesebb erőforrást használunk, kíméljük a környezetet és a pénztárcánkat.

Nemcsak a háztartási berendezések vásárlásánál kell odafigyelni az eszköz energiahatékonyságára, hanem az elektromos hálózat karbantartásával is energiát lehet megspórolni (bojler vízkőmentesítés évente, régi elektromos berendezések energia hatékonyra történő cseréje).

Az elektromos berendezéseken az energiahatékonysági címke feltüntetése EU előírás. Az „A” jelzésű berendezések a leghatékonyabbak, az „A-20%”  elmarad az „A” kategóriás készülék energiahatékonyságától 20%-al. Az „A” kategóriás elektromos berendezések 5-20000Ft-al kerülnek többe, mint a kevésbé energiatakarékos társai, viszont az áruk a villanyszámlán megtérül, és még a környezetet is óvjuk. A megújuló energiaforrások kiépítését is támogatjuk, hiszen a jövő energiaellátásában nagy szerepet fog játszani. Az elektromos áramot jelenleg nem lehet nagy mennyiségben tárolni, amit az erőmű előállít, szinte azonnal fel kell használni. Leggyakrabban fosszilis tüzelőanyag égetésével állítják elő az energiát, ezzel a már amúgy is a Föld kimerülő készleteit (hasadó anyagok, szén, kőolaj) használják, másrészt az égéstermék a légkörbe távozik, amivel hozzájárulunk a klímaváltozáshoz (üvegházhatás kialakulása). A megújuló energiaforrások környezetbarát és kimeríthetetlen készlettel rendelkeznek, kis mennyiségben is képes energiaigényt kielégíteni, ezzel egyedi helyi igény megoldása is lehet. Megújuló természetes energiahordozók: geotermikus energia, napenergia, szélenergia.

Az energia felhasználásával bánjuk takarékosan, hiszen gyermekeinknek, és a gyermekeink gyerekeinek is joguk van egészségesen, egészséges Földön élni!

A Zolivill villanyszerelő csapata támogatja, a tudatos energiafelhasználást, a megújuló energiaforrások használatát, kiépítését és a környezetünk védelemét!